Награда от Национален ученически конкурс „Куба – далечна и близка“ – 2021 година

От Регионален център ЛОВЕЧ | 25.11.2021 | Новини

Творби за националния конкурс изпращат стотици ученици

Стотици деца изпращат и тази година своите есета, рисунки, стихове, реферати и презентаци за Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“. Проявата е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси. Организатори са Асоциацията за приятелство „България Куба“ съвместно със Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Българския антифашистки съюз, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и със съдействието на МОН и Посолството на Република Куба у нас.
Тази година Конкурсът преминава младите автори пишат за отношенията между двете държави, за постиженията на Острова на свободата в различни области и за неговите герои. Творбите им са оценени от жури, в което влизат университетски преподаватели, поети, писатели, испанисти и художници.

В раздел „Медийни презентации“  при най-големите  второ място печели Галин Щрегарски, ученик в СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Ловеч.

Неговият ресурсен учител Албена Романова – също е наградена. Списък наградени в конкурс Куба далечна и близка 2021 До РУО конкурс Куба далечна и близка