Училище за щастливи родители и успешни деца – Брошура № 1 „Играта в ранното детство“

От Регионален център ЛОВЕЧ | 25.11.2021 | Новини

Играта в ранното детство  – брошура

Уважаеми родители,
Екипът на РЦПППО гр. Ловеч, Ви представя няколко идеи за игри, отнасящи се до ранния период от развитието на детето с желанието да Ви насочим вниманието колко е важно детето да играе през този период.  През този етап от развитието на детето най-ранните игрови действия, които малкото дете извършва са свързани с предметите наоколо.
Това са игри, в които няма ролеви модел и не следват никакви правила, но детето ще научава света, благодарение на собствения си сетивен опит.

Игрите, с които ще откъснете детето си от телефона и таблета и ще го научите на основни умения в развитието му.

  • Стимулиране развитието на фината моторика

За да се положат основите на бъдещи умения като писане, рисуване, рязане, хранене, обличане и др. , което от своя страна помага за развитието на лявото полукълбо на мозъка.

  • Стимулиране развитието на грубата моторика

За да  се помогне за цялостното развитие на детето и контрол над ръцете, краката, главата и торса ( с игри като хвърляне, хващане, пълзене ), което ще е плюс при игри изискващи физическа активност.

  • Стимулиране когнитивното  (познавателно) развитие

За да  се надгради речника на детето, да говори по-правилно, да може да изговаря правилно звуци и думи, да стимулира паметта, което ще помогне на детето ти в развитието му през годините да бъде добър комуникатор.