Откриване на интерактивен магичен под

От Регионален център ЛОВЕЧ | 16.12.2022 | Новини

На 19 декември, 2022 година предстои  официално откриване на единственият  по  рода си в област Ловеч  интерактивен магичен под.

Интерактивният под и пакетите с разработените материали са подготвени с помощта на  професионалисти в областта на специалните образователни потребности, в помощ на рехабилитацията, образованието и утвърждаването на деца и юноши, страдащи от различни дефицити. Заниманията под игрова форма коригират и стимулират изкривеното възприятие, подобряват моториката, представят соматогнозията (познание за собственото тяло) и развиват ориентацията в пространството. Нагледните материали стимулират подобряването на емоционално-психичното състояние на децата.

Разработените интерактивни материали са съобразени с терапевтичните изисквания за по-ярки цветове, равномерен и светъл фон, както и намален брой движещи се обекти по екрана, които са с по-голям размер, а  динамиката на взаимоотношения е намалена. В резултат на това заниманията са по-достъпни за възприемане и са ефективен инструмент за терапия на деца със специални нужди.