Дари книга, поДари любов

От Регионален център ЛОВЕЧ | 31.01.2023 | Новини
Традиционно повече от седем години доброволците от Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Ловеч организират благотворителна кампания „Дари книга, поДари любов” от 1-ви февруари и ще продължи до края на месеца. Посветена е на Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day) – 14 февруари.  
Денят се чества за пръв път през 2012 година. Към момента 44 държави подкрепят инициативата, сред които Франция, Индия, Бразилия, Дания, Германия, Египет, Канада, Мексико, Унгария и България.  
Подтекстът е повече от ясен – и книгите заслужават любовта ни.
📚Ако искате КНИГАТА, която сте прочели, да стане НОВА за някого, може да я ДАРИТЕ на свой приятел, непознат или да я донесете при нас в Центъра за работа с доброволци в библиотеката.
📚Ние ще я дадем на тези, които се нуждаят от тях.
📚В инициативата всеки може да стане участник.
📚Единствено ни условие е книгите да са издадени след 2015 г. и да са предназначени за деца и тийнейджъри.
Целта на двете организации е да се съхрани книгата като ценност и да се гарантира нейното бъдеще, да се поощри четенето, което за някои деца и ученици е по-трудно, както и да се преодолее напрежението и негативните емоции от ежедневието ни.
Събраната литература в Центъра за работа с доброволци ще бъде дарена на социално слаби семейства или на центрове за настаняване от семеен тип.