Еко-приобщаващи игри

От Регионален център ЛОВЕЧ | 28.09.2023 | Новини
Съвместно със Сдружение „Знание“ проведохме първото събитие от дейностите по проект „Еко-приобщаващи игри“ в двора на Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги.
Проектът има две основни цели – насърчаване на „зелено“ мислене сред младите хора в град Ловеч и приобщаване на деца и ученици със специални образователни потребности.
Деца от ДГ „Радост“ със своята г-жа Д. Нешева, ученици от ЦСОП „Васил Левски“ – Ловеч и техните госпожи Гр. Маркова и В. Стойкова, ученици от СУ „Т. Кирков“ – Ловеч и ОУ „Хр. Никифоров“ – Ловеч заедно с родители бяха първите участници в събитието.
Научаването на важни неща може да бъде и забавно. В това убедихме всички малки и големи участници в игрите.
Децата рисуваха с пясък и бои, оцветяваха миди, камъчета и шишарки, споделяха своите мисли за опазване на природата, редиха пъзел и групираха природни материали, играха еко – лимбо танц, посадиха био растения, за да подготвим наша ароматна градинка, научиха игри от детството на своите учители и намериха нови приятели по време на всички активности.
Проект „Еко-приобщаващи игри“ има две основни цели – насърчаване на „зелено“ мислене сред младите хора в град Ловеч и приобщаване на деца и ученици със специални образователни потребности. Сдружение „Знание“ и екипът на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) – гр. Ловеч и доброволците от Центъра за работа с доброволци към РБ „Проф. Беню Цонев“ – гр. Ловеч очакваме чрез игрите и посланията, които отправяме да повишим чувствителността по темата за опазване на природата и чистота на градската среда и Ловеч се превърне в по-зелен и чист град. Съвестно с децата и младите хора, участващи в предложените различни дейностите ще организираме еко-кампания за чист град и приветлив квартал и така усилията на участниците ще станат видими за обществеността.