Международна седмица на глухите хора

От Регионален център ЛОВЕЧ | 28.09.2023 | Новини
Да си поговорим с „жестове“ и не само в международната седмица на глухите хора.
В ОУ „Васил Левски“ – с. Малиново днес г-жа Ирина Бакърджиева – ресурсен учител и г-жа Ралица Михайлова – психолог от центъра организираха едно занимание за учениците в училището, за да научат малко повече за хората с проблеми (незрящи, глухи , хора с двигателни увреждания).
Това е началото на събития, които РЦПППО ше проведе в рамките на два месеца. За децата и учениците от две ДГ и две училища в община Ловеч ще бъдат организирани дейности съобразени с темата, ще ги поканим да участват в конкурс за творби (рисунка, колаж, стихотворение, приказка) на тема: „Моят свят“ и през месец октомври за всички желаещи ще бъде представен театрален спектакъл „Отвъд стената – приключение за глухи и чуващи деца“ и ще се проведе творчески уъркшоп за деца за запознаване с жестовия език и света на глухите – продукция на Фондация Арт офис.
Наши партньори на събитията ще са Сдружение „МИГ“ – гр. Ловеч, НЧ „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“ – гр. Ловеч и Фондация Арт офис.
По време на спектакъла и уъркшопа, които ще бъдат проведени в залата на НЧ „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“ – гр. Ловеч ще отличим и най-хубавите творби от конкурса.