Училище за родители 2

От Регионален център ЛОВЕЧ | 24.10.2023 | Новини

Децата са огледало на родителите и ако искаме да отглеждаме щастливи, независими и свободни деца, свободни в телата и от емоциите си, то е необходимо първо да се погрижим за нас самите и те автоматично ще станат такива, т.е. наше отражение.
Ако искаме децата ни да са по-малко зависими към вредни навици (сладко, екранни устройства и др.) и поведение, е редно да се замислим къде ние проявяваме зависимост. ☕️
За тези неща даже не са необходими толкова думи, колкото действия. Нещата някак си автоматично се подреждат, когато ние се освободим от своите зависимости и своите тревожни състояния, които децата попиват като гъба.
Екипът ни и тази учебна година е подготвил теми за родителите от детските градини, които ще представим под формата на тренинг.
⏳ 1. Ефективно родителство – най-добрият интерес на детето;
⏳ 2. Поставянето на граници: Защо и как?;
⏳ 3. Цели на родителите и потребности на детето;
⏳ 4. Детето опознава света;
⏳ 5. Изборът да бъдеш родител.
Ако имате желание да се включите в нашите тренинги, можете да ни потърсите на тел. 068/600-181 или на място в Регионален център, гр. Ловеч, ул. „Стара планина“ № 31.
Ще сформираме група до 15 родители.
За Кого Е Тази Група?
За родители които искат да изградят пространство за развитие на детето си, съобразявайки се с индивидуалните способности, интереси и ресурси на детето.
За тези, които искат да се насладят на контакта с детето си и искат да намерят решение за трудните ситуации при възпитание на детето си.
За родители които искат да бъдат осъзнати, за да отгледат психически здраво дете.
Осъзнаването на родителската отговорност ще ви помогне да създадете солидна основа на връзката родител-дете.