„Добрите очи“ – новото ни предизвикателство

От Регионален център ЛОВЕЧ | 02.11.2021 | Новини

Уважаеми деца, ученици, родители и учители,

На 13 ноември се отбелязва Световния ден на добротата, а на 16 ноември Международния ден на толерантността.
По този повод ви каним да участвате в нашия конкурс „Добрите очи“.
Да поискаш да си добротоворец, означава да можеш да погледнеш през очите на другия, да усетиш емоцията му, да знаеш, че си нужен и без корист да се впуснеш да твориш добро.
Доброто се ражда от простичките неща – от подадената ръка, от една усмивка, от жестове на обич и съпричастност, от приятелско окуражаване, от правилното отношение към природата, от погалването, от добрите думи…. .
Семенцето на Доброто е загнездено тихо в душата на всяко същество и очаквайки „своето слънце“ е готово да пусне здраво корените си, да израсте и да зарадва с обаянието си всеки, имащ сърце да го усети.
От желанието ни да го виждаме, усещаме, да се учим от него и да го умножаваме, ние, екипът на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и доброволците от Център за работа с доброволци към РБ „Проф. Беню Цонев“, гр. Ловеч искаме да ви предложим да участвате в конкурса „Добрите очи“.
Вярваме, че за добрите дела трябва да се говори, доброто трябва да се поощрява и награждава, вярваме, че добрината се предава и вдъхновява към повече… Повече усмивки, повече обич, повече приятелства, повече взаимност.
Идеята за този конкурс цели да провокира изявата на качества като толерантност, съпричастност, доброта и приятелство и желание у младите хора, родителите и учителите им да сътворяват доброта.
Творбите може да изпращате на ел. пощи, на страниците ни във ФБ или на адрес на двете институции.
Очакваме с нетърпение вашите проекти за УСМИВКАТА И ДОБРОТО МЕЖДУ НАС!