Статуетка и плакет за РЦПППО

От Регионален център ЛОВЕЧ | 12.12.2021 | Новини
В периода само на една седмица екипът ни получи признание и беше отличен със статуетка от Държавната агенция за закрила на детето и с плакет от Фондация „Про Спорт“ и „Спешъл Олимпикс България“. БЛАГОДАРИМ ЗА ОЦЕНКАТА! 🙂
За четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето награди организации, общини и работещи, които предоставят на децата и семействата им, образователни и социални услуги. При изключителен интерес за отличието „Аз гарантирам щастливо детство“ бяха подадени над 200 номинации от цялата страна в четирите категории – „Значима иновация“, „Успешна промяна“, „Значимо партньорство“ и „Устойчиво Развитие“.
„Аз и моят екип се вълнуваме от всяка получена номинация и сме истински радостни и горди, че всяка година те значително се увеличават. Вълнуваме се, защото е истинско удоволствие, когато четем за постиженията ви, когато знаем, че са положени толкова много усилия и още повече любов в работата ви, за да се грижите за децата ни. От името на ДАЗД искам да благодаря и да изразя признанието и уважението си към всички номинирани“, това заяви по време на церемонията по награждаването председателя на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова.
В оспорвана надпревара дванадесетте наградени в четирите категории и удостоени със статуетки са:
1. „Значима иновация“: Възпитателно училище – интернат „Христо Ботев“, село Подем – Долна Митрополия, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, село Чавдар, Център за специална образователна подкрепа – Велинград.
2. „Успешна промяна“: Фондация „Промяната“, Женско сдружение „Екатерина Каравелова“, Сдружение с нестопанска цел „Щастливци“, град Харманли.
3.„Значимо партньорство“: Фондация “А21”, Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Ловеч, Национално училище за танцово изкуство.
4. „Устойчиво развитие“: „Детска градина №10 „Светлина“ – Стара Загора, Национална асоциация на ресурсните учители, Национален дворец на децата.
При раздаването на годишните награди „Про Спорт“ 2021 в категория “Държавна институция” бе отличен Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) – Ловеч. Мотивът е за отдадена работа и множеството инициативи за приобщаване на децата, организацията на спортни празници в редица училища в област Ловеч през 2021. Наградите „Про Спорт‘2021 бяха връчени в рамките на онлайн конференцията „Спортът – инструмент за социално включване“ на 10 декември 2021.
Те са учредени през 2006 година от фондация „Про Спорт“ и „Спешъл Олимпикс“ България и се връчват за значим принос за разширяването на достъпа до спорт, за развитието на доброволчеството в спорта и на социалната мисия на спорта в България.
Наградите са в 10 категории – сред тях за цялостен принос, доброволец, спортен клуб, медия, училище, детска градина и др.
На официалното откриване на конференцията присъстваха инж. Храбър Натов, председател на „Спешъл Олимпикс“ България, Виктор Христов, представител на атлетите в УС на „Спешъл Олимпикс“, Яничка Труева, зам. министър на младежта и спорта, Надя Клисурска, зам.-министър на труда и социалната политика, и Саня Саранович, зам.-представител на УНИЦЕФ за България. 
През 2021 г. екипът на РЦПППО в Ловеч с директор Моника Дончева отбелязва 15 години от създаването си. По този повод те отбелязват: „Ако ти е трудно, значи се движиш в правилната посока“.