Стартира кампанията „Логопед с добро сърце“ 2022 година

От Регионален център ЛОВЕЧ | 28.02.2022 | Новини
През месец март 2022г. Логопедия.БГ организира за четвърта година кампания за безплатни консултации с водещи специалисти логопеди.
През тази година кампанията се провежда под надслов „Тук сме за да ви помогнем“ и се фокусира върху необходимостта да бъдат подкрепени семействата при изграждането на езикови и комуникативни умения у децата в момент на ограничени социални контакти, както и подобряване на разбирането за важността на логопедичната терапия в периода на ранното детство.
Целта на кампанията е да осигури достъп до консултация с изявени специалисти логопеди от цялата страна и да се популяризира работата на езиково-говорните терапевти. Инициативата се радва на изключителен интерес от страна на родителите и досегашното ни участие показа ясно колко ограничен е достъпът на българските деца до квалифицирана логопедична помощ.
Логопедите, които се включват в кампанията, работят изцяло на доброволен принцип, водени от любовта към всяко дете.
Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Ловеч също ще се включи в кампанията на 30 март, 2022 година с двама наши колеги: Дарина Герганова и Марина Ангелова, след предварително записване на тел. 068 / 600-181, до 28.03.2022 година.
Времето на провеждане на кампанията за безплатни консултации с логопед не е избрано случайно. През месец март се отбелязва Европейския ден на логопедичната терапия (6-ти март), който българските логопеди разпознават и като свой професионален празник.
През целия месец специалистите от центъра ще се включат в различни дейности в четири детски градини в гр. Ловеч. През следващите месеци ще продължим и в другите общини от област Ловеч.