Инициативи по повод Европейския ден на логопедията

От Регионален център ЛОВЕЧ | 07.03.2023 | Новини
За Регионален център – област Ловеч месец март е изпълнен с много събития:
📍 Включваме се в кампанията на Логопедия. БГ за безплатни консултации със специалисти логопеди съвместно с ЦПЛР – Троян в три детски градини, детска ясла в гр. Ловеч и в РЦПППО.   
📍 Специално в две детски градини – ДГ „Снежанка“ и ДГ „Радост“ – гр. Ловеч, логопедите ни Марина Ангелова, Дарина Герганова и Мария Цолова ще проведат занимания на 6-ти март – Европейския ден на логопедията. 
📍 Организираме на 15 март в регионалния център уъркшоп на тема: „Формиране на фонематичен слух“ за учители от ДГ и педагозите от ДЯ, работещи в община Ловеч.  
📍 Традиционно ще проведем областната работна среща на логопедите работещи на територията на цялата област в ДГ, училища, ЦСОП, ЦПЛР, ЦСРИ, Дневни центрове и ЦОП на 20 март. СПЕЦИАЛЕН ГОСТ С ПРЕЗЕНТАЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ЛОГОПЕДЪТ СОФИЯ ВЪЛНЕЕВА.  
📍 Съвместно със Сдружение „Знание“ – Ловеч и Фондация за децата в риск по света (ФДРС) стартираме обучение и дейности по програма: „ЕЛЕМЕНТЪТ ИГРА“.    Компонентите са:
Ранно детство,
Библиотека на играчките,
Музика в действие,
Разкажи приказка.
📍 Обявяваме едно ново предизвикателство за деца на допълнителна подкрепа от 5 до 12 години да се запишат в регионалния център за сформиране на група до 10 участника за НАРОДНИ ТАНЦИ „ИГРАЙ С МЕН“ с ръководители Юлиян Йорданов и Ирина Бакърджиева – наши ресурсни учители.