Януарски еко – приобщаващи игри в центъра

От Регионален център ЛОВЕЧ | 30.01.2024 | Новини
Отпадъците са проблем. Събирането и преработването на отпадъци е предизвикателство.
А как ще изглежда бъдещето на събирането на отпадъците ни нарисуваха децата  от група „Златните ключета“ при  ДГ „Радост“ – гр. Ловеч и ЦСОП – гр. Ловеч. Специалистите от центъра и Ралица Попова от Сдружение „Знание“ бяха подготвили 3 D табла с различни отпадъци. Малчуганите разбраха за всеки един от тях колко време е необходимо за разлагането им. Успяха да видят приложението на някои вече ненужни найлонови торбички, сламки, кутии и щипки в направените от специалните педагози настолна игра „джаги“, мажоретни помпони и празнична украса.
Малките участници в проект “Еко-приобщаващи игри”, финансиран от Виваком регионален грант започнаха първата си екокнижка с приключенията на роботи-почиствачи.

Най-забавно се указа рисуването на главния герой, който успява да почиства много неща в природата и вкъщи. Децата ще трябва да довършат своята книжка заедно със семейството си като нарисуват как и къде ще чисти роботчо. Цветни вероятни и невероятни истории се появиха на страниците на книжките.
Не изпуснаха и забавленията с игрите на интерактивния под. Броиха медузки, назоваваха ги по цветове, пукаха балони, „сготвиха“ по записани рецепти с продукти вкусни пици и показаха завидно спортно майсторство по каратe.
В края на приобщаващите дейности получиха подарък – изработена от организаторите еко книжка за рисуване и забавления.