Арт работилници с глина

От Регионален център ЛОВЕЧ | 15.05.2024 | Новини
В Културно -образователен център и музейна сбирка „Д-р Васил Радославов“ на 13 май се проведоха две работилници по проект “Креативна експресия с глина”, финансиран от Национален фонд култура по програма “Социално ангажирани изкуства”. Мястото е прекрасно не само за провеждане на срещи с писатели и поети, а и за творчески изяви на децата.
В дейностите са включени деца и ученици, които проявяват интерес за работа с глина от града.
Проектът се изпълнява от Сдружение “Мисия. Иновации. Гражданство” в партньорство със Сдружение “Знание”, а ние от Регионалният център се включваме с желанието да допринесем за доброто настроение и усъвършенстване на уменията на деца и ученици, с които работим, както и на техни връстници и приятели, изявили желание да се включат в ателиетата. Родителите, присъстващи на работилницата също се включиха в изработването на изделие от глина на грънчарското колело и самостоятелно с подготвените инструменти и фигурки.
Поканеният керамик Светла Мандева „грабна“ всички ни с чаровната си усмивка, топлото отношение към децата и уменията при работа с глина, с което въодушеви всички присъстващи веднага да поискат да седнат на колелото.
След като опечем изработените глинени съдове, следващия път, децата ще ги оцветят.