Заключителна игранка в клуб по народни танци „Играй с мен“

От Регионален център ЛОВЕЧ | 17.06.2024 | Новини
Българските народни танци са лечение с вибрации и ритъм.
Какво е закодирано в българското хоро?
На първо място – здравословно общуване със света и Космоса.
И второ, лечение. Haтoвapвaт ce пъpвo ĸpaĸaтa и пocлe eнepгиятa ce издигa пo cнaгaтa.
Mнoзинa ce xвaщaт нa xopoтo, бeз дa знaят cтъпĸитe. Πpocтo пoдcĸaчaт, нo нe ce cpaмyвaт. Bceĸи бългapин e нa мяcтoтo cи нa xopoтo. То има дълбока връзка направо с нашата душевност на подсъзнателно ниво, то e дyxoвнocт, жизнeyтвъpждaвaнe, coциaлнo oбщyвaнe, мaгичecĸи pитyaл. Xopaтa ce дъpжaт зa pъцe – тoвa e ЕДИНСТВО. Hищo чyднo, чe xopoтo лeĸyвa.
Всички знаем, че движението с музика е приятно и за малките деца, а уроците по народни танци са подходящи за тях и носят много, и разнообразни ползи.
В днешно време, когато повечето деца прекарват свободното си време вкъщи пред телевизора или компютъра, танците са забавен начин да станат физически по-активни и да водят здравословен начин на живот.
Народните танци са много полезни и за деца с различни здравословни проблеми и специални нужди, и често са част от комплексна терапия. Помагат за компенсирането на речевия дефицит, за овладяването на нежелани емоционални състояния, както и за по-лесното справяне с ежедневните, чисто битови и хигиенни нужди.
Танцът е универсален език.
ЩАСТЛИВИ СМЕ, ЧЕ НАМЕРИХМЕ РЕЦЕПТАТА ЗА НЕВЕРОЯТНОТО ОБЩУВАНЕ ПОД РИТЪМА НА ТАНЦА НА ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ ТАНЦЬОРИ!
БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ЕМОЦИЯТА, КОЯТО Е ЗАВЛАДЯВАЩА! ❤БЛАГОДАРИМ И НА РОДИТЕЛИТЕ ЗА ПОСТОЯНСТВОТО И РАДОСТТА, КОЯТО СЪЗДАВАТ НА ДЕЦАТА СИ! ❤
ВЕСЕЛО ЛЯТО И НА ЕСЕН ОТНОВО С ТАНЦА НАПРЕД!❤